Vericon Zakelijk

Risicomanagement

Als ondernemer werkt u hard aan het succes van uw bedrijf. U heeft te maken met allerlei mooie uitdagingen, maar ook met bedrijfsrisico’s die uw doelstellingen in de weg kunnen staan. Of zelfs het voortbestaan van uw bedrijf in gevaar brengen. Denk aan brand, inbraak of het doorbetalen van loon aan een zieke werknemer. Wat doet u als zoiets u overkomt? Heeft u een plan b? Met risicomanagement komt u niet voor verrassingen te staan. Risicomanagement helpt u om risico’s in kaart te brengen, zodat u kunt bepalen welke u wilt voorkomen, beperken, nemen of verzekeren. Een Erkend MKB-adviseur kan hierbij helpen.

Hoe werkt risicomanagement?

Goed inzicht in uw bedrijfs- en ondernemersrisico’s is essentieel voor de toekomst van uw bedrijf. Houd grip op uw risico’s in 3 stappen.

1
Uw adviseur brengt uw risico’s in kaart

Risico analyse

Uw adviseur oriënteert zich op uw onderneming en branche en verzamelt informatie die van belang kan zijn. Hij bezoekt uw bedrijf voor een risico-inventarisatie en stelt u vragen over uw bedrijfspand, bedrijfsmiddelen, personeel en activiteiten. En om een goed beeld te krijgen van uw bedrijf vraagt hij ook naar uw bedrijfsdoelstellingen, managementorganisatie en financiën.

2
Bespreek de risico’s met uw adviseur

Advies op maat

U ontvangt een rapportage van de risicoanalyse en een advies op maat, met praktische tips en aanbevelingen. Samen met uw adviseur bespreekt u hoe u met de risico’s om wilt gaan. Sommige risico’s kunt u nemen, anderen kunt u beperken met preventiemaatregelen. En soms is een verzekering onmisbaar.

3
Bepaal hoe u met uw risico’s omgaat

Maatregelen kiezen

Aan de hand van de risicoanalyse en het advies bepaalt u zelf welke maatregelen u neemt. Risicomanagement is meestal niet eenmalig. Uw situatie kan veranderen. Uw adviseur houdt geregeld contact met u om ervoor te zorgen dat uw risico-inventarisatie actueel blijft en u passende maatregelen treft. Zo blijft u grip houden op uw bedrijfsrisico’s.

Compleet pakket verzekeringen voor uw bedrijf, uw mensen en uzelf

Als onafhankelijk adviseur bieden wij een breed pallet aan verzekeraars en producten. Hierdoor kunnen wij een zeer goed prijs-kwaliteitverhouding bieden en u volledig ontzorgen. Verdere voordelen zijn:

  • Overzicht en gemak
  • Geen overlap tussen de verzekeringen
  • Pakketkorting die kan oplopen tot 10%
  • Afgestemd op uw specifieke branche

Goed advies en scherp voorstel?